19:34 21 August 2018
În direct
 • EUR19.10
 • USD16.74
 • RUB0.25
 • RON4.11
 • UAH0.61
  TAXI

  (VIDEO) Transportul viitorului: se testează taxiurile care zboară deasupra apei

  © AFP 2018 / Kenzo Tribouillard
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5122

  Taxiurile care plutesc deasupra apei ar putea reprezenta transportul viitorului în orașele aglomerate care dispun de căi navigabile, cum ar fi Londra. Noua invenţie va decongestiona traficul în aceste oraşe.

  BUCUREŞTI, 14 ian — Sputnik. Inventatorul francez Alain Thebault și partenerul său suedez de afaceri, Anders Bringdal, au cerut primarului Londrei permisiunea de a testa, anul acesta, pe Tamisa noile taxiuri pentru transportul pe apă în formă de capsulă, potrivit rt.com.

  Thebault, iahtman şi inventator, a proiectat taxiurile „SeaBubble", care plutesc deasupra apei fără zgomot și cu impact zero asupra mediului.

  În această vară, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a aprobat deja testarea a cinci taxiuri SeaBubble pe Sena, taxiuri care prevestesc o nouă eră pentru transportul urban.

  „SeaBubble va fi viitorul serviciu de taxi pe Sena", a a spus Hidalgo.

  Proiectanţii speră că taxiurile sub formă de capsulă, alimentate cu baterie, vor deveni, într-o zi, pe deplin autonome. În prezent, legislaţia franceză impune ca ambarcaţiunile care asigură transportul pe Sena să aibă un căpitan.

  Taxiurile „zburătoare" sunt proiectate să planeze la o înălţime de 60cm deasupra apei, ceea ce reduce rezistenţa la deplasare cu până la 40 %, comparativ cu bărcile normale și permite capsulei să atingă viteza de 30 km/h.

  Tematic

  O nouă tehnologie: vom putea citi fără să deschidem cărţile
  Tagurile:
  taxi pe apă, transport public, Taxi, Anders Bringdal, Alain Thebault, Sena, Tamisa, Paris, Londra
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei