18:36 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Lumea subacvatică

  Savanții au filmat pentru prima dată un dragon de mare

  © Sputnik / Михаил Мордасов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13311

  Cercetătorii au descoperit și filmat o nouă specie de pește care se aseamănă cu căluțul de mare.

  CHIȘINĂU, 15 ian — Sputnik. Oamenii de știință pentru prima dată au reușit să filmeze un nou reprezentant din familia peștilor ac — dragonul de mare rubiniu.

  Pentru prima dată această specie de pește a fost întâlnită în 2015. Atunci s-a ajuns la concluzia că aceasta este nouă specie, deoarece a fost comparat cu un exponat dintr-un muzeu australian. Cercetătorii au decodificat ADN-ul comparând codul genetic cu alte exemplare care au fost adunate în perioada din 1919 până 2007. Acum se poate afirma cu exactitatea despre existența unei asemenea specii de viețuitoare ale spațiilor subacvatice.

  În prezent știința cunoaște trei specii de tipul dragonilor de mare: obișnuit (Phyllopteryx taeniolatus), cu formă plată (Phyllopteryx eques) și rubiniu (Phyllopteryx dewysea). Spre deosebire de primele două specii cel de al treilea se asemănă cu căluțul de mare.

  Cercetătorii presupun că dragonul de mare rubiniu poate fi observat la o adâncime mai mare de 50 metri iar culoarea lui de roșu închis, pe care o are, îl face să devină inobservabil în locurile unde coabitează.

  Tematic

  Catastrofa din Oceanul Pacific: insule şi sate întregi dispar sub apă
  Tagurile:
  experiment, savanți, descoperire, lume subacvatică, căluț de mare, dragon de mare


  Știrile Zilei