16:48 19 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
  Parada gay

  Barack Obama se mândrește cu cea mai mare realizare a sa, drepturile LGBT

  © Sputnik/ Андрей Стенин
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10212

  Progresul care a fost făcut în Statele Unite ale Americii cu privire la problemele lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) este probabil ireversibil.

  BUCUREŞTI, 19 ian — Sputnik. În timpul unei conferinţe de presă, Barack Obama a făcut săptămâna trecută un șir de comentarii cu privire la problemele grupurilor LGBT, transmite Sputnik International

  Barack Obama s-a arătat încântat de faptul că societatea americană s-a schimbat în ultimul deceniu, iar atitudinea tinerilor, în special, s-a schimbat şi ea radical.

  "Nu aş putea fi mai mândru de transformarea care are loc în societatea noastră doar de un deceniu. Nu cred că este ceva care va fi reversibil, deoarece societatea americană s-a schimbat, atitudinea tinerilor, în special, s-a schimbat", a declarat Obama.

  Potrivit lui Obama, progresul care a fost făcut în Statele Unite ale Americii cu privire la problemele lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) este probabil ireversibil.

  Obama a subliniat că progresul în această privință nu s-ar fi întâmplat fără activismul oamenilor.

  "Cred că am adus contribuții utile la aceasta, dar eroii principali în această etapă a creșterii noastre ca democrație și societate sunt toți activiștii individuali, fii și fiice, cuplurile care au spus cu curaj acest lucru, și eu sunt mândru de asta", a precizat Obama.

  Obama a remarcat faptul că ceea ce a făcut administrația sa a ajutat societatea "să se miște într-o direcție mai bună".

  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei