20:48 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Automobil zburător

  Primul automobil zburător, deja în acest an

  © All About AMAZING
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8021

  Maşinile care zboară vor părăsi domeniul science fiction pentru a intra în realitate, grație unui prototip ce va fi prezentat până la sfârșitul anului 2017.

  BUCUREŞTI, 19 ian — Sputnik. Tom Enders, CEO al companiei Airbus, a anunţat apariţia diviziunii urbane Air Mobility în cadrul unei conferinţe, informează ANSA.

  Anul trecut, compania Airbus a creat diviziunea urbană Air Mobility. Vorbind la o conferință despre tehnologie în Monaco, Tom Enders a declarat că speră că prima demonstrație a unui vehicul cu un singur loc să aibă loc în cursul acestui an. Astfel, maşinile care zboară vor părăsi domeniul SF.

  Obiectivul Airbus este proiectarea unui taxi electric care zboară, cu decolare verticală și aterizare, cu un loc sau mai multe. Taxiul zburător va putea fi rezervat prin intermediul unei aplicaţii pe smartphone.

  Uber testează în prezent un serviciu similar numit Uber Elicopter. Serviciul permite să rezervați un elicopter.

  Unul dintre programele Airbus se numește Vahana, un vehicul zburător care poate transporta o persoană sau diferite bunuri. Un alt proiect se numeşte CityAirbus și este un fel de dronă pentru transportul mai multor pasageri. Inițial, CityAirbus va avea pilot, iar apoi va fi total autonom.

  Tematic

  (VIDEO) Transportul viitorului: se testează taxiurile care zboară deasupra apei
  Tagurile:
  persoane, bunuri, taxi zburător, taxi, Uber Elicopter, Air Mobility, Airbus
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei