21:53 24 Iunie 2018
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.92
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.64
  German military trucks carrying NATO's Patriot Missile Defense System to protect Turkey in case neighboring Syria launches an attack leave the port after the parts of system were unloaded in the Mediterranean city of Iskenderun, Turkey, Monday, Jan. 21, 2013

  Diplomat despre politica NATO de încercuire a Rusiei

  © AP Photo / Burhan Ozbilici
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20312

  Consolidarea prezenței NATO la frontierele Federaţiei Ruse și politica de încercuire a Rusiei sunt privite cu îngrijorare de Moscova; dialogul este singura soluţie, dar nu în orice condiţii.

  BUCUREŞTI, 23 ian — Sputnik. Deciziile şi acţiunile NATO provoacă preocuparea Federaţiei Ruse, a declarat ambasadorul rus la Roma, Serghei Razov, informează Sputnik International.

  El a adăugat că, în ciuda acestui fapt, Rusia este gata pentru un dialog cu Alianța, însă numai în condiţii de egalitate.

  "Deciziile și acțiunile NATO provoacă preocuparea noastră. Summitul de la Varșovia a dovedit că politica organizaţiei are ca scop izolarea politică şi militară a Rusiei. Alianța continuă să-şi accelereze prezența militară în țările din Europa Centrală și de Est, precum și în ţările baltice", a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse la Roma, Serghei Razov, în interviul acordat ziarului Il Tempo.

  Ambasadaroul Rozanov a amintit jurnaliştilor că în cadrul acordurilor NATO, Italia este de așteptat să trimită unitățile sale în țările baltice și în Polonia.

  Potrivit ambasadorului, Rusia îşi consolidează sistemul de apărare propriul pe teritoriul ei, în timp ce NATO, dimpotrivă, îşi extinde infrastructura militară şi mai aproape de frontierele Rusiei.

  "Dar suntem deschiși pentru dialog. Evident, în condițiile unui parteneriat egal, prin urmarea strictă a dreptului internațional și realizarea pașilor reali spre menținerea păcii și stabilității tuturor țărilor din regiunea euro-atlantică", a declarat ambasadorul.

  Razov a subliniat că Moscova și NATO au elaborat unele mecanisme utile de cooperare, inclusiv cele create în cadrul Consiliului Rusia-NATO.

  Italia este una dintre națiunile fondatoare ale NATO. Cheltuielile sale anuale din domeniul militar sunt estimate la 1,1 % din PIB-ul țării.

  În luna iulie 2016, secretarul general, Jens Stoltenberg, a declarat la Summit-ul de la Varșovia că Alianța îşi va consolida prezența militară în Europa de Est, prin rotație, cu patru batalioane în Polonia, cât și în națiunile baltice. Italia a anunțat că va contribui prin trimiterea a 150 de militari în această misiune.

  Tematic

  Iskanderele rusești rămân în coastele Lituaniei și Poloniei din cauza NATO
  Tagurile:
  NATO
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei

  • German Chancellor Angela Merkel attends a plenary session of German parliament Bundestag in Berlin, Tuesday, Nov. 21, 2017

   Liderul Partidului Social Democrat, Andrea Nahles, a lansat o tiradă verbală Uniunii Sociale Creștine, partidul aliatul bavarez al Uniunii creștine-democrate, pentru modul său de acțiune "murdar". Ea l-a criticat pe ministrul german de Interne, Horst Seehofer, care vrea controale mai stricte la frontiere, pe motiv de "amenințare pentru Europa".

   1262
  • Страны мира. Турция

   Astăzi în Turcia se desfăşoară alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate. În cazul în care niciunul dintre candidații prezidențiali nu obține majoritatea voturilor în primul tur al alegerilor, va avea loc un al doilea tur de scrutin pe 8 iulie, cu participarea a doi candidați care vor acumula cele mai multe voturi.

   125
  • Klaus Iohannis

   Iohannis aruncă gaz peste casa în flăcări. Va arde și el odată cu ea? Sunt convins că istoria va consemna cea mai semnificativă parte a trecerii sale, ce rămâne din el și fapte sale: cenușa toxică în vântul turbat.

   1164