10:49 23 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Poliția germană

  Poliția germană e efectuat razii pe la casele celor suspectați de extremism

  © AFP 2019 / Bernd Thissen/dpa
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1611

  Poliția germană a efectuat o serie de percheziții la domiciliu persoanelor suspectate de extremism

  CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Poliția germană a efectuat 12 percheziții la domiciul într-un șir de landuri federale și în capitală. Operațiunea în care au fost implicați sute de polițiști a avut loc în cadrul unei anchete legate de activități extremiste, în special în privința activității grupului "Cetățenii Reichului" ("Reichsbürgerbewegung").

  Conform datelor forțelor de ordine, membrii organizației pregăteau atacuri asupra poliției, asupra imigranților musulnai și evrei, însă în urma perchezițiilor efectuate nu au fost identificate niciun fel de probe cu privire la acțiunile planificate.

  Atentatele radicalelor de dreapta au fost prevenite. Acest lucru se datorează măsurilor luate astăzi împotriva organizației care a fost interzisă anul trecut. Supremație legii rămâne a fi un factor determinativ, iar servicii continuă să fie vigilente, a declarat ministrul Afacerilor Interne al Germaniei, Thomas de Maizière.

  Potrivit estimărilor serviciilor de informații, numărul susținătorilor mișcării „Cetățenii Reichului" ("Reichsbürgerbewegung") ajunge la 10 mii de persoane. Aceștia nu recunosc Republica Federală Germană și nici Constituția. Serviciile menționează că în ultimul timp, în rândurile acestui grup de extrema dreaptă a crescut nivelul de agresiune și gradul de predispunere spre organizarea unor acțiuni violente.

  De asemenea, se înregistrează o creștere a simpatizanților organizațiilor naționaliste, numărul cărora este estimat la 23 mii de persoane.

  Tagurile:
  Poliția germană, percheziții, Cetățenii Reichului, Extremiști, Reichsbürgerbewegung, Thomas de Maizière, Republica Federală Germană
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei