09:03 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Zid

  Lumea este șocată: Zidul lui Trump va fi construit

  © AFP 2019 / Sandy Huffaker
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9611

  Trump vrea ca mexicanii să-i plătească zidul, președintele vrea să ia măsuri și împotriva musulmanilor care vor să emigreze în SUA

  BUCUREȘTI, 26 ian — Sputnik. Preşedintele Trump a semnat ordinul pentru construcţia unui zid la graniţa Statelor Unite cu Mexicul, scrie Sputnik International.

  Președintele SUA a decis şi măsuri împotriva oraşelor care adăpostesc imigranţi ilegali. Donald Trump a spus că ridicarea zidului se va face inițial din banii americanilor, cu fonduri aprobate de Congres, dar aceste sume vor fi rambursate ulterior de către Mexic pentru a se pune capăt migraţiei ilegale.

  "În timpul unei vizite la Departamentul pentru Securitate Internă, Trump a semnat două ordine executive — unul dintre acestea se referă la zidul de-a lungul celor aproximativ 3200 de kilometri de graniţă cu Mexicul, iar celălalt taie finanţarea federală pentru municipalităţile şi statele aşa-numite "sanctuare" pentru imigranţi", relatează TVR.

  Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat că "americanii nu vor mai fi obligaţi să subvenţioneze nerespectarea legilor noastre", care a precizat că între SUA și Mexic vor începe cât de curând posibil "negocieri pentru rambursarea costurilor zidului", referindu-se la întâlnirea de săptămâna viitoare, de la Casa Albă, a președintelui Trump cu preşedintele mexican Enrique Pena Nieto. În declarații anterioare însă, liderii politici mexicani respinseseră ideea de a plăti controversatul zid.

  Reuters scrie că în următoarele zile este de așteptat ca Trump să ia și alte măsuri privind oprirea imigrației ilegale, cum ar fi restricţionarea primirii de refugiaţi sau blocarea acordării vizelor pentru ţările cu populaţie majoritar musulmană din Orientul Mijlociu şi Africa, printre care și Siria.

  Tematic

  Decizia majoră la întâlnirea Trump-May privind relațiile cu Rusia
  Tagurile:
  Migratie, Constructie, Zid, Donald Trump, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei