16:57 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины

  Atenţionare pentru şoferii care transportă pachete și pasageri în străinătate

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  675422

  Şoferii români care transportă zilnic pachete şi persoane pe ruta România-Italia riscă amenzi uriaşe şi confiscarea maşinii şi a lucrurilor pe care le transportă.

  BUCUREŞTI, 26 ian — Sputnik. O dispoziţie emisă în februarie 2016 de ministerul Transporturilor și de ministerul de Interne din Italia prevede obligativitatea şoferilor care transportă pachete în Italia de a avea documente care să dovedească proveniența acestora, potrivit gazetaromaneasca.com.

  Dacă pachetele transportate nu sunt însoţite de aceste documente, şoferul riscă confiscarea maşinii şi plata de amenzi de la 2000 la 12.400 de euro.

  Un microbuz românesc care transporta persoane și pachete în Italia a fost oprit azi dimineaţă de poliţia rutieră italiană pe autostrada A14, aproape de orașul Ancona. Şoferul a fost amendat cu 2000 de euro fiindcă nu avea autorizația necesară pentru transportul pachetelor şi nici documente care să le însoţească.

  Șoferul, care nu cunoștea limba italiană, a declarat că pachetele nu îi aparțin și că vor fi distribuite unor persoane. Chiar dacă a spus polițiștilor că nu a încasat niciun ban pentru acest lucru, aceştia au decis să aplice amenda și să rețină mașina.

  Articolul 43 din legea 298 din 1974, articol nou introdus de Legea Bugetului din 2016 (Legge di Stabilità), prevede înăsprirea sancțiunilor pentru cei care fac transporturi internaționale fără documente de însoțire a mărfii. Dacă documentația există, dar șoferul nu o are cu el, amenda este de la 400 la 1200 de euro (cu reţinerea maşinii până la prezentarea documentelor), iar dacă documentaţia lipseşte sau nu este bine întocmită, şoferul va plăti o amendă de la 2000 la 6000 de euro.

  Tematic

  Protestul transportatorilor: "nu umflăm contul multinaționalelor"
  (VIDEO) Un microbus cu moldoveni s-a răsturnat în România. Sunt morți
  Tagurile:
  colete, limba italiană, șoferi, Documente, Ancona


  Știrile Zilei