02:45 21 Ianuarie 2018
Chişinău-1°C
În direct
  Frontierea Ucraina-Crimeea

  Planul Ucrainei de reintegrare a Crimeei

  © Sputnik/ Andrey Stenin
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13113

  Guvernul de la Kiev intenționează să elaboreze un plan de reintegrare a peninsulei Crimeea

  CHIȘINĂU, 26 ian — Sputnik. Guvernul Ucrainei va elabora un document cu privire la reintegrarea peninsulei Crimeea. Un astfel de anunț l-a făcut ministrul ucrainean pentru problemele teritoriilor ocupate temporar și circulația internă a persoanelor, Vadim Cernâș.

  Executivul de la Kiev a aprobat în ianuarie planul de reintegrare a Donbasului. În special, e vorba de oferirea unor servicii administrative pe teritoriile controlate de autoritățile ucrainene, învățământul la distanță, organizarea evenimentelor sportive, restabilirea infrastructurii de emisie TV și radio.

  "Un document similar urmează să fie elaborat și în legătură cu problema Crimeei. Acesta urmează să fie consultat cu opinia publică și partenerii externi. Pentru toate acestea va fi nevoie de o lună", a declarat Cernâș într-un interviu oferit publicației Ukrainskaia Pravda.

  Acesta a mai precizat că în document nu se vor conține referiri la restabilirea relațiilor economice.

  Crimeea a intrat în componența Federației Ruse în urma unui referendum organizat în martie 2014, în cadrul căruia peste 95 la sută din locuitorii peninsulei au pledat pentru unirea cu Rusia. Autoritățile republicii autonome din Crimeea au organizat plebiscitul în urma loviturii de stat din Kiev.

  Tagurile:
  Reintegrare, Crimeea, Kiev, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei