05:36 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Ivanka Trump

  Ivanka și-a găsit un loc de muncă la Casa Albă

  © AFP 2019 / Robyn BECK
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2921

  Noul președinte al SUA, Donald Trump, inaugurarea căruia a avut loc recent la Waashington, nu exclude că fiica sa Ivanka ar putea munci în viitor la Casa Albă.

  WASHINGTON, 26 ian — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a vorbit recent despre preocupările fiicei sale Ivanka.

  „În momentul de față ea se ocupă de amenajarea locuinței, după mutarea la Washington. Soțul său, Jared Kushner, care este un băiat bun și deștept, are un birou (la Casa Albă —n. red.). Vom trăi și vom vedea ce va fi mai departe. Ea este o persoană deosebită și are o calificare pe care puțini o pot avea. Acum nu exclud nimic, nici o posibilitate", a spus Trump, citat de RIA Novosti.

  El a adăugat că Kushner face în prezent „o muncă extraordinară".

  Anterior Trump l-a numit pe Kushnern în funcția de consilierul principal la Casa Albă. Acesta se va ocupa de comerț șirelația cu Orientul Mijlociu. În acest context, ginerele lui Trump a trebuit să renunțe la postul de președinte al companiei „Kushner Companies".

  Anterior s-a spus că Ivanka Trupm nu va lucra la Casa Albă.

  Un grup de democrați din Camera reprezentanților i-a solicitat procurorului general al SUA și direcției pentru etică să aprecieze legalitatea numirii ginerelui lui Trump în funcția de consilier al președintelui țării. Ministerul Justiției al SUA a ajuns la concluzia că decizia președintelui de a-l numi pe Kushner în funcția de consilier nu contravine legislației americane, în special legii care se referă la lupta cu ”nepotismul”.

  Ivanka Trump, fiica lui Donald Trump din prima căsătorie, are 35 de ani și a activat o perioadă îndelungată în echipa de conducere a companiei tatălui său „Trump Organization".

  Ivanka Trump și Jared Kushner
  © AP Photo / Evan Agostini
  Ivanka Trump și Jared Kushner

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tematic

  Donald Trump a confundat-o pe fiica sa cu o britanică
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei