03:59 17 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.61
  Consecințele avalanșei din Italia

  Mărturii ale soţului româncei salvate din avalanşă. Bilanţ final tragic

  © REUTERS / Soccorso Alpino Speleologico Lazio
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  37801

  Soţul româncei care a fost salvată din catastrofa produsă în Italia, în urma declanşării unei avalanşe, povesteşte despre momentele prin care a trecut şi despre ceea ce a simţit atunci când familia s-a reunit, toţi membrii scăpând cu viaţă. Operațiunile de recuperare a celor dispăruţi s-au încheiat, însă nu a mai putut fi salvat nimeni.

  BUCUREŞTI, 27 ian — Sputnik. Giampiero Parete, soţul româncei care a fost salvată de sub zăpada care s-a prăbuşit peste hotelul unde erau cazaţi, a povestit cum s-a produs catastrofa.

  El a spus că, înainte de avalanşă, familia avea bagajele făcute, fiind pregătiţi de plecare şi aflându-se aproape de ieşire.

  „Cred că ăsta a fost şi norocul multora dintre cei care s-au salvat, că eram aproape de ieşire, fuseserăm toată ziua afară să deszăpezim maşinile, ca să plecăm de acolo. Ne-au spus că plugul de deszăpezire vine pe la prânz să ne ia de acolo. Eu am fost chiar la limita avalaşei, zăpada s-a oprit chiar lângă maşina mea", a povestit Giampiero Parete, potrivit România TV.

  Imediat după producerea avalanşei, italianul l-a sunat pe şeful său, care a alertat autorităţile. El a spus că a aşteptat salvatorii şi nu credea că vor mai veni.

  „Mi-au dat jumătate de cană de ceai, cred că a fost cel mai bun ceai pe care l-am băut în viaţa mea", a marturisit soţul româncei.

  La întrebarea ce i-a spus soţiei când a revăzut-o, Giampiero Parete a răspuns că nu au putut să-şi spună nimic, doar s-au îmbrăţişat.

  Mai întâi a fost salvat Gianfilippo, băieţelul de opt ani al familiei, apoi a fost scoasă de sub zăpadă şi mama sa, Adriana. Mai dificilă a fost însă salvarea fiicei de şase ani, Ludovica, la care salvatorii au reuşit să ajungă abia după câteva ore.

  Operațiunile de recuperare a persoanelor dispărute s-au încheiat, însă bilanţul este unul tragic, întrucât nu au mai putut fi salvate alte persoane. Astfel, în urma avalanşei care a îngropat hotelul din staţiunea montană din centrul Italiei, 29 de persoane au murit și 11 au supraviețuit: două au scăpat fiindcă se aflau în exteriorul hotelului, iar 9 au fost scoase în viață, la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit gazetaromaneasca.com.

  „Mulți au murit prin strivire, alții din cauze concurente precum asfixia și hipotermia", a declarat procurorul Cristina Tedeschini, după primirea primelor rezultate ale autopsiilor.

  Tematic

  Alți doi supraviețuitori au fost găsiți în hotelul italian lovit de avalanșă
  Tagurile:
  salvarea persoanelor, hotelul, avalanșa, românca
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei