16:02 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Regele Spaniei Felipe VI

  Regele Spaniei: Rusia este principalul jucător în soluționarea conflictelor

  © REUTERS / Juanjo Martin/Pool
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10903

  În urma unei recepții care a avut loc recent la Palatul regal din Madrid, Filip al VI-lea a declarat că Rusia joacă un rol important în soluționarea conflictelor internaționale.

  CHIȘINĂU, 27 ian — Sputnik. Regele Spaniei, Felipe VI, a declarat în cadrul unei recepții organizate pentru diplomații străini că Rusia joacă un rol important în soluționarea mai multor conflicte la nivel internațional, scrie RIA Novosti.

  Joi, conform cutumei la Palatul regal din Madrid, a fost organizată o recepție pentru diplomații acreditați în Spania. La această reuniune a fost prezentă Regina Letizia, premierul Mariano Rajoy și ministrul de Externe Alfonso Dastis. În total au participat aproximativ 250 de persoane, dintre care 90 de ambasadori ai țărilor străine, care sunt acreditați în Spania.

  „Rusia este principalul jucător în soluționarea nenumăratelor crize care sunt în lume. Îmi exprim speranța că Rusia va contribui la crearea bunăstării și securității în spațiul eurasiatic", a declarat regele Felipe al VI-lea.

  În afară de aceasta, monarhul spaniol a pledat pentru păstrarea bunelor relații între Spania și SUA după venirea la putere a lui Donald Trump.

  „Noi dorim să continuăm colaborarea bilaterală cu noua administrație la același nivel care a existat anterior, dar și la nivel internațional", a declarat conducătorul statului spaniol.

  O parte din alocuțiunea regelui s-a axat pe problema terorismului internațional, îndemnând toată lumea să cinstească memoria celor care au murit în urma atentatelor.

  Tematic

  (FOTO) Explozie masivă într-un oraş din Spania. Ce puţin 77 de persoane rănite
  Tagurile:
  rege, ambasadori, diplomați, conflict internațional, Terorism, Spania, Rusia


  Știrile Zilei