19:33 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21934

  Rex Tillerson, propus secretar de Stat, și James Mattis, propus secretar al Apărării, au declarat că lupta anti-corupţie continuă în România, iar scutul de la Deveselu nu este îndreptat împotriva Rusiei.

  BUCUREŞTI, 27 ian — Sputnik. În cadrul audierilor din Congresul american, Rex Tillerson şi generalul James Mattis au transmis mesaje puternice de susţinere a luptei anti-corupţie din România, scrie HotNews.

  Rex Tillerson, propus secretar de Stat, şi generalul James Mattis, propus secretar al Apărării, au fost audiaţi de Congres pe 12 ianuarie. Rex Tillerson a subliniat rolul important al bazei aeriene de la Mihail Kogalniceanu. De asemenea, acesta a menţionat că preţuieşte rolul de gazdă pe care România îl joacă, prin scutul de la Deveselu, pentru sistemul de rachete defensive.

  "România este un aliat important, şi sunt total de acord că anti-corupţia şi statul de drept trebuie să reprezinte fundamentul relaţiei noastre. Dacă voi fi confirmat în functie, voi susţine în continuare angajamentul nostru de a avea desfăşurate sistemele de apărare adecvate pentru a apăra România şi pe ceilalţi aliaţi NATO", a declarat Tillerson.

  Totodată, James Mattis a precizat că în România, deşi eforturile anticoruţie sunt puternice, există ameninţări la adresa procesului de eradicare a corupţiei.

  "Totusi, ameninţări la adresa procesului continuă să existe, iar reformele trebuie să rămână o prioritate", a declarat Mattis.

  Rex Tillerson şi James Mattis îşi vor prelua funcţiile în cursul acestei săptămâni.

  Tematic

  Scandal în SUA. Fostul şef al Pentagonului acuză NATO
  Tagurile:
  statul de drept, bază aeriană, Reforme, Scutul antirachetă, NATO, James Mattis, Rex Tillerson, Deveselu, România


  Știrile Zilei