21:19 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Péter Szijjártó - ministrul Afacerilor Externe și al Comerțului din Ungaria

  Ungaria a estimat pierderile suportate în urma sancțiunilor antirusești

  © Photo: Magyarország Kormánya / Árvai Károly
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6332

  Într-un interviu pentru agenția britanică Reuters ministrul de Externe al Ungariei a declarat că țara sa a pierdut miliarde de dolari din cauza sancțiunilor antirusești.

  CHIȘINĂU, 28 ian — Sputnik. Ministrul de Externe a Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat că sancțiunile impuse Rusiei nu își au rostul și au adus pierderi considerabile țării sale, deoarece nu a avut posibilitatea să exporte mărfuri în valoare de miliarde de dolari, scrie RIA Novosti conform Reuters.

  „Sancțiunile sunt inutile, aceasta este poziția Ungariei", a declarat ministrul într-un interviu pentru agenția Reuters.

  După părerile demnitarului maghiar, Ungaria a pierdut în urma acestor sancțiuni posibilitatea de a exporta marfă în valoare de 6,5 miliarde dolari. El mai menționează că Ungaria nu consideră Rusia un pericol și pledează pentru anularea sancțiunilor impuse Federației Ruse.

  „Nu văd nici un pericol din partea Rusiei. Îi înțeleg și stimez pe colegii polonezi. În Țările Baltice există o altă poziție…Rusia nu are de gând să atace țările membre NATO", a spus Szijjarto.

  Pe 26 ianuarie, șefii guvernelor Poloniei și Letonia, Beata Szydlo și Maris Kucinskis, s-au întrunit la Varșovia unde au discutat probleme de securitate, cooperarea în cadrul NATO, contracararea amenințărilor hibrid și acțiunilor din partea Rusiei. După această reuniune premierul polonez nu a spus care sunt amenințările din partea Rusiei.

  Tematic

  Viktor Orban, mesagerul lui Trump în Europa?
  Tagurile:
  amenințări hibrid, antirusești, sancțiuni, război, NATO, Maris Kucinskis, Peter Szijjarto, Beata Szydlo, Federației Ruse, Țările Baltice, Polonia, Ungaria, Rusia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei