00:53 21 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.55
 • RUB0.29
 • RON4.07
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Facebook (52)
  3804

  Vice-președintele Comisiei Europene a cerut adoptarea unor măsuri în rețele de socializare pentru combaterea răspândirii știrilor false

  CHIȘINĂU, 30 ian — Sputnik. Vice-președintele Comisiei Europene pentru piața digitală unică, Andrus Ansip a îndemnat rețelele de socializare, în special Facebook, să adopte măsuri dure cu privire la știrile false.

  Sunt îngrijorat în legătură cu materialele fabricate, îndeosebi după alegerile din SUA, a declarat acesta într-un interviu oferit Financial Times.

  Eu chiar cred în măsuri de autoreglare, însă dacă va fi nevoie de precizări, vom fi gata să le acordăm, a adăugat el.

  Declarația lui Ansip a  făcută în contextul criticilor în adresa Facebook prin intermediul căreia sunt răspândite știri false după alegerile prezidențiale din SUA. Pe parcursul a câtorva săptămâni până și după alegeri, în rețelele de socializare Facebook și Twitter au apărut o mulțime de știri false dedicate alegerilor americane.

  În special, a apărut informația cu privire la susținerea pe care papa de la Roma ar acordat candidatului din partea republicanilor, Donald Trump, menționează Financial Times. Unii observatori consideră că anume știrile false despre candidatul Hillary Clinton au contribuit la înfrângerea ei în alegeri.

  Тема:
  Facebook (52)
  Tagurile:
  Știri false, Dezinformarea, Facebook, Comisia Europeană


  Știrile Zilei