06:39 22 Ianuarie 2018
Chişinău-4°C
În direct
  Flaguri pro-Brexit

  A devenit cunoscută ziua în care Marea Britanie va declanșa Brexit-ul

  © AFP 2018/ Chris J Ratcliffe
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Ieșirea Marii Britanii din UE (257)
  47723

  A devenit cunoscută data în care guvernul britanic planifică demararea procedurii de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană

  CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Procedura ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea demara începând cu 9 martie, ziua în care este planificată reuniunii Consiliului European la Malta, transmite The Times.

  Referendum în Marea Britanie privind ieșirea din Uniunea Europeană
  © Sputnik/ Алексей Филиппов

  Acest lucru va fi posibil în cazul parlamentul britanic va aproba la 7 martie legea prin care va fi pus în aplicarea articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, ce presupune procedura de ieșire din Uniunea Europeană.

  Anterior, premierul britanic declarase că va aplica articolul 50 nu mai târziu de 31 martie, însă luni guvernul a anunțat legislativul că dorește aprobarea legii la 7 martie.

  Parlamentul britanic a demarat dezbaterile asupra proiectului de lege care permite ieșirea țării din UE după ce Curtea Supremă a decis că executivul are nevoie de acceptul legislativului pentru demararea negocierilor pentru Brexit.

  Potrivit Times, Camera Comunelor ar putea vota proiectul de lege pe 9 februarie, iar pe 20 februarie documentul va intra în Camera Lorzilor, urmând să fie aprobat la 7 martie.

  Din momentul declanșării negocierilor, procedura ieșirii Marii Britanii din UE ar urma să fie finalizată în primăvara 2019.

  Тема:
  Ieșirea Marii Britanii din UE (257)
  Tagurile:
  Parlament, BREXIT, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei