16:29 19 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
  Donald Trump

  Pressa: Trump a „strigat” la premierul Australiei în timpul discuției telefonice

  © Photo: Twitter/ Sean Spicer
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14821

  Președintele SUA, Donald Trump, a ridicat glasul la prim-ministrul Australiei, Malcolm Tornbull, în timpul convorbirii telefonice, scrie RIA Novosti.

  CHIȘINĂU, 3 feb — Sputnik. RIA Novosti face referire la postul de televiziune Sky News care transmite că a intrat în posesia unei informații din surse proprii care activează în executivul australian care transmite că Donald Trump a „strigat" la Tornbull atunci când discutau despre situația din regiunea Pacifico-Asiatică, iar după 25 minute de convorbire liderul de la Casa Albă a pus receptorul, ne cătând la toate că discuția telefonică era programată să dureze aproximativ o oră.

  Ziarul Washington Post de asemenea scrie că conform informațiilor primite din partea unor funcționari americani, sâmbătă în timpul discuției cu premierul australian Trump i-a spus că deja a discutat cu patru șefi de state, inclusiv cu liderul rus Vladimir Putin, iar dialogul cu el este cel mai „prost" din toate care le-a avut. După cu relatează ziarul american conversația telefonică era programată ca să dureze o oră însă Trump a încheiat discuția după 25 minute.

  Australia întreprinde o politică foarte dură în ce privește relațiile cu imigranții. Atunci când asemenea persoane ajung șa țărmurile acestui continent autoritățile refuză ca să-i primească, iar de regulă îi întorc în țara din care au venit sau îi direcționează către țara-pitic Nauro care se află pe una din insulele Oceaniei sau pe insula Manus din Papua — Noua Guinee.

  În luna noiembrie Malcolm Tornbull a anunțat despre acordul încheiat cu Washingtonul ca toți imigranții din aceste insule să fie relocați în Statele Unite. Anterior premierul Australia declara că este convins că noua administrație va menține valabil acordul referitor la refugiați.

  Tematic

  Donald Trump a avut prima convorbire telefonică oficială cu Vladimir Putin
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei