17:01 21 Martie 2018
Chişinău+ 0°C
În direct
  Crucișător de tip Arleigh Burke Porter

  Surse: Un crucișător al marinei americane se îndreaptă spre portul Constanța

  © AFP 2018/ STR
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7213

  Surse ale agenției RIA Novosti transmit că în apele Mării Negre a intrat un crucișător american care se îndreaptă spre portul Constanța unde va participa la exercițiile militare organizate de NATO și Ucraina.

  CHIȘINĂU, 3 feb — Sputnik. Crucișătorul Marinei Militare a SUA, care a intrat recent în apele Mării Negre, se îndreaptă spre portul Constanța, unde vor avea loc exerciții militare internaționale cu genericul „Scutul maritim 2017" organizat de NATO și Ucrainei.

  Fregatul spaniol Almirante Juan de Borbon și fregatul canadian St. John`s de asemenea au ajuns în apele Mării Negre și deja sunt în portul Constanța.

  „Crucișătorul american Porter a intrat recent în apele Mării Negre și își menține cursul spre portul Constanța, unde se adună toți participanții la „Scutul maritim 2017".

  Forțele Maritime ale României anunță că la aceste exerciții militare, ce vor dura zece zile, vor participa aproximativ 2,8 mii militari din România, Bulgaria, Grecia, Turcia, SUA, Canada, Spania și Ucraina. În aplicațiile respective vor fi implicate 16 nave maritime și zece avioane. Manevrele militare se vor desfășura în partea de vest a Mării Negre pe o suprafață de 80 mii kilometri pătrați.

  Crucișătorul de tip Arleigh Burke, din a cărui categorie face parte și crucișătorul Porter, este înarmat cu două instalații de tip „Aegis" și poate lua la bord până la 56 de rachete de croazieră ce pot fi dotate inclusiv cu focoase nucleare de tip „Tomahawk". De asemenea, la bordul acestei nave poate fi luat și un elicopter de tip SH-60 Seahawk, iar echipajul poate constitui un număr de 337 de persoane.

  Tematic

  Mobilizare la Constanța: 3 mii de militari și peste 40 de nave
  NATO își va consolida prezența în Marea Neagră
  Tagurile:
  fregat, crucișător, rachete de croazieră, Exerciții militare, Grecia, Spania, Bulgaria, Ucraina, Turcia, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei