02:40 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3901

  După discuția telefonică între secretarul general NATO și președintele SUA a fost emis un comunicat de presă a Alianței în care a fost anunțată agenda de lucru pentru summit-ul din luna mai al acestei organizații.

  CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. La sfârșitul lunii mai va avea loc summit-ul NATO unde se vor pune în discuție teme cum ar fi: lupta împotriva terorismului, distribuirea echitabilă a contribuțiilor la bugetul Alianței din partea fiiecărui membru, problematica ucraineană și politica în raport cu Rusia, se precizează în declarația instituției în urma discuției dintre secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, și președintele SUA, Donald Trump, scrie RIA Novosti.

  Duminică a avut loc o discuție telefonică între secretarul general NATO și președintele SUA la care oficialii s-a discutat despre progresele înregistrate în lupta cu terorismul, despre cheltuielile pentru apărare și „ s-a menționat despre continuarea eforturilor pentru a se obține o distribuție echitabilă a angajamentelor între membrii Alianței".

  De asemenea, s-a discutat despre conflictul din vestul Ucrainei și soluționarea lui pe cale pașnică. În comunicatul de presă al Alianței se mai menționează că Stoltenberg i-a reamintit lui Trump despre politica NATO în raport cu Rusia care constă în „ a avea o apărare puternică și deschisă spre dialog".

  Tematic

  Stoltenberg: NATO nu vede nicio amenințare din partea Rusiei
  Tagurile:
  apărare, buget, Dialog, NATO, Jens Stoltenberg, Rusia, SUA, Ucraina


  Știrile Zilei