05:46 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)
  20501

  În această noapte, la ora locală 07:55 (ora 12:55), de la un cosmodrom care se află în provincia nord-coreeană Pyongan de Nord a fost lansată o racheta balistică, relatează agenția de știri sud-coreeană Yonhap.

  CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. Coreea de Nord, în această duminică, a lansat o rachetă balistică după care a căzut în Marea Ohotsk. Deocamdată nu se cunoaște care a fost traiectoria pe care a parcurs-o racheta, scrie RIA Novosti.

  Conforma datelor preliminarea, oferite de reprezentanții Statului Major al Coreei de Sud, este vorba de o rachetă cu acțiune de rază medie de tip Rodong — 1, care poate avea o rază de acțiune de până la 1300 de kilometri.

  Inițial a existat informația că racheta a zburat aproximativ 500 kilometri după care a căzut în mare. Mai târziu experții militari japonezi au declarat că ea a căzut la o distanță de 350 kilometri de litoralul Coreei de Nord.

  Coreea de Sud și Japoniei, după lansarea rachetei de către Coreea de Nord, au convocat o ședință de urgență a Consiliului Național de Securitate. Japonia și-a exprimat speranța că Consiliul de Securitate al ONU va avea un răspuns destul de categoric față de această provocare.

  Phenianul a efectuat, în anul 2016, al patrulea test în ce privește arma nucleară, iar în februarie a lansat o rachetă care, după părerea experților, poate să distrugă ținta care se află la o distanță de până la 12 mii kilometri.

  În același an Coreea de Sud a desfășurat pe teritoriul său un sistem antirachetă al SUA de tip THAAD (Terminal High Altitude Area Defense). Ambasadorul Coreei de Nord la Moscova consideră că de fapt sistemul THAAD este îndreptat împotriva Rusiei.

  Тема:
  Situația în jurul Coreei de Nord (222)

  Tematic

  Război în Peninsula Coreeană?
  Tagurile:
  rază de acțiune, rachetă balistică, Teste nucleare, Consiliul de Securitate al ONU, Statului Major al Coreei de Sud, ONU, Marea Ohotsk, Moscova, Japonia, Coreea de Sud, Coreea de Nord, Rusia, SUA

  Știrile Zilei