05:48 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Harta Europei

  Istoria la răscruce: UE devine al IV-lea Reich

  © AFP 2019 / PHILIPPE HUGUEN
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  41052

  Odată cu criza economică și politică gravă care nu prezintă semne de atenuare în Europa, granițele, atât geografice și cât morale, sunt șterse în numele globalizării.

  BUCUREŞTI, 14 feb — Sputnik. Acum, că Europa trece printr-o criză economică și politică severă, barierele geografice și morale sunt șterse de dragul globalizării, au declarat participanții la o masă rotundă organizată la Roma, relatează Sputnik International.

  Ei au afirmat că Europa a intrat deja într-o eră de incertitudine în care diferențele culturale au fost şterse. Jurnalistul italian Marcello Veneziani a remarcat faptul că procesul de ștergere a tuturor granițelor din toată Europa a venit pe fondul diferențelor mari între statele membre ale UE în ceea ce privește prosperitatea economică și suveranitatea politică.

  În această privință, Veneziani a subliniat importanța granițelor.

  "Fără restricții legate de limite, orice societate poate creşte la dimensiuni incomensurabile", a spus el.

  Economistul italian Alberto Bagnai s-a axat pe criza economică din Europa și pe modul în care aceasta a sărăcit Italia, care fusese anterior lovită de criza economică din 2008.

  Bagnai a criticat instanța opiniei publice, unde orice persoană care apără interesele naționale, identitatea sau capacitatea de a controla frontierele este denunțată ca populistă.

  "Acest lucru se întâmplă pentru că trăim într-o perioadă istorică în care numai companiile multinaționale dețin suveranitatea. Este clar că reacția de desconsiderare a presei asupra ideii că oamenii pot poseda suveranitatea și identitatea se joacă în mâinile cuiva", a spus el.

  Bagnai a comentat faptul că există 90 de bombe termonucleare ale NATO pe teritoriul italian.

  Bagnai a adăugat că este foarte puțin probabil ca Roma să devină capitala Imperiului în anii următori.

  "Având în vedere că suntem o țară dependentă, ne putem muta fie către o Uniune Europeană care a devenit al patrulea Reich şi care se opune Statelor Unite ale Americii, sau putem câștiga o mică autonomie negociind cu Rusia și Washington", a spus el.

  Norbert Hofer, fostul candidat la preşedinţia Austriei din partea Partidului Libertății din Austria, a declarat pentru Sputnik că la sfârșitul lunii trecute Uniunea Europeană va trebui să reducă impozitele și birocrația pentru a depăși stagnarea economică.

  Tagurile:
  Identitate, Suveranitate, barierele geografice, bombe termonucleare, Criză, NATO, Marcello Veneziani, Alberto Bagnai, Europa


  Știrile Zilei