11:22 20 Ianuarie 2018
În direct
  Donald Trump

  Panică la Casa Albă: Trump ameninţat cu moartea de un ofiţer din Securitatea SUA

  © REUTERS/ Carlos Barria
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  273219

  Un fost analist şi ofiţer în contrainformaţii al Agenţiei Naţionale de Securitate a postat miercuri pe Twitter că agenţiile de securitate ale Statelor Unite vor începe o campanie dură de revoltă împotriva preşedintelui Donald Trump.

  BUCUREŞTI, 16 feb — Sputnik. John Schindler, editorialist pe teme de securitate națională pentru The Observer și fost analist al Agenţiei Naţionale de Securitate, a publicat un articol duminică intitulat "Începe revolta spionilor împotriva lui Trump", potrivit Sputnik International

  Potrivit lui Schindler, comunitatea informații se răzvrătește împotriva lui Donald Trump pentru că unii dintre oficiali administraţiei sale au presupuse legături cu Kremlinul. Situaţia este atât de gravă încât serviciile au început să reţină informații secrete de la Casa Albă.

  New York Times a publicat marţi un material în care este acuzat managerul de campanie al lui Trump, magnatul Paul Manafort, pentru legături cu oficiali ai serviciilor secrete rusești. Legăturile de afaceri ale lui Manafort cu politicienii ucraineni nu au fost niciodată un secret, iar FBI-ul este aproape să îl acuze de delict.

  Chiar și NYT afirmă că "nu este neobișnuit pentru oamenii de afaceri americani să ajungă în contact cu oficiali ai serviciilor secrete străine, uneori fără să vrea". De asemenea, continuă publicaţia, "nu este clar dacă conversația are de-a face cu Trump". Cu toate acestea, NYT scrie că "asistenții campaniei lui Trump au avut legături repetate cu serviciile din Rusia".

  După ce președintele Trump a denunțat furios materialul din New York Times şi a dat vina pe aparatul de informații pentru scurgeri ilegale, Schindler a lansat atacuri de la un nivel cu totul nou.

  Miercuri, el a fost întrebat pe Twitter ce crede că se întâmplă chiar acum în interiorul Agenţiei Naţionale de Securitate după ieşirile lui Donad Trump din ultima perioadă. Schindler a răspuns că un prieten din comunitatea de informaţii i-a trimis un mesaj în care promite că preşedintele Trump va muri în închisoare.

  "Războiul CI (Comunitatea de Informaţii, n.r.) merge spre noi niveluri. Tocmai am primit un mesaj de la un prieten IC: "El (Trump, n.r) va muri în închisoare"", a postat Schindler pe Twitter.

  Tematic

  Prognoza serviciilor americane: Trump va conduce SUA până în 2024
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei