05:52 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Iahtul miliardarului rus Andrei Melnicenko

  Cel mai mare iaht din lume al unui miliardar rus, arestat în Gibraltar (foto)

  © Sputnik / Роман Денисов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  146031

  Cel mai mare iaht cu vele din lume, al cărui proprietar este un miliardar rus, a fost arestat în Gibraltar, din cauza pretențiilor unei companii germane.

  BUCUREȘTI, 19 feb — Sputnik. Numele proprietarului iahtului este Andrei Melnicenko, iar pretențiile au fost înaintate de un șantier naval german.

  Potrivit portalului Yacht Harbour, nava Sailing Yacht A (iahtul cu vele A) a fost trimis pe data de 5 februarie din Kiel-ul german în Spania pentru lucrări de finisaj. La finele primăverii aceasta urma să fie transmisă proprietarului.

  Însă constructorul naval Nobiskrug a înaintat o acțiune în judecată, învinuindu-l pe client, care este Valla Yacht Limited, că ar fi încălcat clauzele contractuale, precizând că acesta nu ar fi transferat în termenele convenite inițial ultima tranșă în mărime de 9,8 milioane de euro.

  Mai mult, șantierul naval a înaintat și alte pretenții legate de alte servicii prestate, astfel încât suma datoriei pretinse a ajuns la 15,3 milioane de dolari.

  Portalul Daily Mail a scris acum un an că lunginea acestui iaht ajunge la 142 de metri, iar înălțimea catargelor depășește 90 de metri. Nava are 8 punți și trebuie să aibă un echipaj de 54 de persoane. Potrivit unor calcule la care face trimitere sursa citată, costul acestuia poate ajunge la 450 de milioane de dolari.

  Tematic

  Americanii cer arestarea și expulzarea lui Soros pentru finanțarea protestelor
  Tagurile:
  Iaht, miliardar, Arest, Rusia, Andrei Melnicenko, Jibraltar, Spania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei