18:28 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Steagul național al Italiei

  Parlamentarii italieni vor încerca să moralizeze clasa politică

  © Fotolia / fabiomax
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2302

  Parlamentarii condamnați la pedepse mai mari de doi ani de închisoare pentru asociere cu mafia, terorism sau pentru atingere adusă administrației publice nu vor mai dispune de pensii speciale.

  CHIȘINĂU, 21 feb — Sputnik. Parlamentul de la Roma votat săptămâna trecută o prevedere fără precedent prin care suprimă pensiile pentru aleșii condamnați pentru crime grave sau care au adus atingere imaginii legislativului italian. Potrivit presei din România, noua normă legală va fi pusă în aplicare în cel mult două luni.

  Președinta Camerei Deputaților din Legislativul italian, Laura Boldrini, a anunțat pe Twitter că acest gest are scopul de a moraliza clasa politică italiană.

  Vom menționa că inițiativa de a-i lipsi pe deputații infractori de pensiile lor grase vine de la președinții celor două camere ale Parlamentului italian, Laura Boldrini și Pietro Grasso. Și anume, nu-și vor ridica pensiile foștii parlamentari condamnați la pedepse mai mari de doi ani de închisoare pentru asociere cu mafia, terorism sau pentru atingere adusă administrației publice.

  Vom nota că inițiativa a fost susținută de toate forțele politice. Mai mult, unii o consideră insuficientă și au cerut chiar anularea sistemului de pensii speciale pentru aleșii infractori și corupți.

  Spre deosebire de pensiile altor cetățeni italieni, „rentele" aleșilor poporului nu sunt acordate de sistemul de securitate socială, ci de Parlament. Aceste pensii speciale sunt mult mai mari față de modestele cotizații plătite de aleși în timpul mandatului lor.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tematic

  Un monarhist din Italia a devenit președintele Parlamentului European
  Tagurile:
  terorism, mafia, Forțe politice, deputat, Parlament, Roma


  Știrile Zilei