10:04 09 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.27
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  45141

  Cercetătorii au încercat să simuleze efectul devastator pe care l-ar avea prăbuşirea unui imens asteroid peste capitala Germaniei şi a Marii Britanii.

  BUCUREŞTI, 28 feb — Sputnik. Cercetătorii britanici au evaluat amploarea catastrofelor care ar putea fi cauzate de căderea unor asteroizi peste marile orașe ale lumii, precum Berlin sau Londra, informează Sputnik Franţa.

  Oamenii de ştiinţă au folosit un obiect sferic cu diametrul de 200 de metri și cu densitatea de 3,1 tone pe metru cub. S-a presupus că acest corp ceresc se intră în coliziune cu suprafața Pământului, la o viteză de 20 km/s, într-un unghi de 45 de grade.

  Căderea unui astfel de corp ceresc asupra Berlinului ar afecta mai mult de 3,5 milioane de persoane şi ar produce pagube în valoare de 6 milioane de euro. În Londra, cu o populație de 13,9 milioane de oameni, un astfel de cataclism ar costat viața a 8,7 milioane de locuitori.

  În ambele cazuri s-ar fi format cratere în locul impactului. Vântul puternic, unda de șoc și radiația termică sunt principalele efecte ale prăbuşirii asteroizilor.

  Tematic

  Un asteroid s-a apropiat de Pământ
  Tagurile:
  asteroizi, Vântul puternic, Cercetătorii britanici, Berlin, Londra


  Știrile Zilei