18:59 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  Referendum în Marea Britanie privind ieșirea din Uniunea Europeană

  Guvernul britanic pierde încă o luptă pentru Brexit

  © Sputnik / Алексей Филиппов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (615)
  39102

  Camera Lorzilor, care a votat pentru asigurarea drepturilor cetățenilor UE, a trecut un nou amendament prin care Parlamentul are ultimul cuvânt în Brexit, nu guvernul

  BUCUREȘTI, 8 mart — Sputnik. Săptămâna trecută Camera Lorzilor a votat în favoarea unui amendament nedorit de guvern — prin care obligă executivul de la Londra să legifereze asigurarea drepturilor cetățenilor UE rezidenți în Marea Britanie după Brexit. Ieri, Camera Lorzilor a recidivat, adoptând un alt amendament care contravine planului Guvernului; prin acest amendament, ultimul cuvânt în privința negocierilor cu UE îl va avea Parlamentul.

  Altfel spus, chiar dacă negocierile pentru Brexit vor fi conduse de Guvern, finalul negocierilor va trebui să primească votul favorabil al Parlamentului Britanic. La Londra se pune problema că, în cazul în care acordul cu UE ar fi respins, Marea Britanie va ieși din Uniune fără reglementări clare, ceea ce va generale situații confuze în multe domenii.

  După cum se știe, Cabinetul May are o majoritate confortabilă în Camera Comunelor, unde aceste amendamente ar putea fi respinse. Totuși, votul din Camera Lorzilor beneficiază de o importantă susținere la nivelul societății, rămâne de văzut dacă Theresa May va merge pe o formulă de compromis pentru a se încadra în programul propus pentru declanșarea articolului 50.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (615)

  Tematic

  Atenţie, şoferi: ce tip de maşini ar putea fi interzise după Brexit
  Tagurile:
  Guvern, Camera Comunelor, Brexit, UE, Marea Britanie


  Știrile Zilei