01:31 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  John McCain

  McCain: Wikileaks are legături cu Rusia

  © Sputnik / Денис Петров
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (59)
  9005

  Congresmenul american John McCain consideră că există o legătură între Wikileaks și Rusia, însă a recunoscut că nu-și poate proba afirmația

  CHIȘINĂU, 8 mart — Sputnik. Președintele comisiei senatului al Congresului SUA pentru afaceri militare, John McCain a declarat că există o conexiune evidentă între Rusia și Wikileaks, anunță Washington Examiner.

  "Nu pot să afirmă cu siguranță acest lucru, însă este evident că Wikileaks are conexiuni cu Rusia", a răspuns senatorul fiind întrebat dacă Moscova are ceva în comun cu publicarea de această organizație a documentelor secrete ale CIA.

  În susținerea pozițiilor sale republicanul a reamintit faptul că fostul colaborator al serviciilor secrete americane și informatorul Wikileaks, Edward Snowden locuiește în prezent în Rusia.

  Comentând presupunerile jurnaliștilor despre existența unei posibile legături dintre Rusia și Wikileaks, McCain a declarat: "Nu, desigur, nu. A făcut-o cineva care stă în subsolul casei sale în lenjerie intimă, fumând dintr-o țigară".

  Recent Wikileaks a publicat peste 8,7 mii de documente din rețeaua Centrului pentru spionajul cibernetic, din sediul CIA din Langley. Potrivit fișierelor făcute publice, serviciile secrete americane elaborase instrumente pentru spargerea smartphone-urilor, computerilor și televizoarelor, dar și viruși și diverse programe malware.

  Тема:
  "Mâna Moscovei", "propaganda rusă" (59)


  Știrile Zilei