23:14 22 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.61
 • RUB0.29
 • RON4.09
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Industria militară rusă (117)
  22123

  Chinezii vor construi primul submarin civil cu ajutorul specialiștilor ruși

  CHIȘINĂU, 9 mart — Sputnik. Cu ajutorul specialiștilor ruși, până la sfârșitul anului 2017, China planifică să finalizeze construcția primului submarin civil, scrie publicația China Daily.

  Potrivit publicației, de fabricarea navei se ocupă Tianjin Ostar Underwater Vehicles Co, cu susținerea institutelor de cercetare rusești. Potrivit adjunctului managerului companiei Zou Yongchunhe, submarinul ar putea transporta de la 20 la 40 de pasageri și să se scufunde la o adâncime de 24 de metri. Potrivit lui, două companii de turism chineze Zhangjiajie și  Beibu Gulf și-au arătat interesul față de această producție.

  Zou Yongchunhe a menționat că pentru construcția submarinului compania lui a înființat o întreprindere mixtă cu participarea institutelor de cercetare din Rusia —Ostar Sino-Russia Joint Marine Technology Research Institute.

  Potrivit lui noul tip de transport civil va putea fi utilizat în scopuri turistice în așa destinații precum Vietnam, Thailanda, Grecia și Turcia.

  Acesta a mai adăugat că datorită susținerii autorităților chineze, după aprilie 2017 compania va putea majora numărul cercetătorilor ruși implicați în proiect.

  Тема:
  Industria militară rusă (117)
  Tagurile:
  Submarine, Turism, Civili, China, Rusia


  Știrile Zilei