00:22 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Copii înfometați

  ONU: Omenirea se află în pragul unei catastrofe umanitare

  © Photo : Pixabay
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  3012

  Associated Press îl citează pe reprezentantul ONU pentru probleme umanitare, Stephen O`Brien, care consideră că în prezent pe mapamond există câteva zeci de milioane de oameni care se află în pragul sărăciei.

  BUCUREȘTI, 11 mart — Sputnik. În prezent lumea trece printr-o criză umanitară fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial. Conform datelor ONU, în prezent mai mult de douăzeci de milioane de oameni din patru țări suferă de penurie, scrie RIA Novosti.

  O`Brien a mai declarat că fără o coordonare la nivel global din partea tuturor organizațiilor internaționale aceste persoane sunt sortite pieirii. Pentru a preveni această catastrofă este nevoie de o susținere financiară a Sudanului de Sud, Somaliei, Nigeriei și Yemenului. După părerea diplomatului, este nevoie de cel puțin 4,4 miliarde de dolari.

  „Fără acești bani copii de acolo vor fi lipsiți de posibilitatea să crească, după care să meargă la școală, iar în definitiv soarta lor va fi sortită pieirii", a mai accentuat Stephen O`Brien.

  Tematic

  "România nu mai este stat, ci o corporaţie", directorul ONU în dezvoltare
  Tagurile:
  penurie, sărăcie, copii, ONU, Stephen O`Brien
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei