19:17 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Alegeri Franța 2017 (62)
  17071

  Marine Le Pen vrea o alianță cu Polonia și Ungaria în procesul de demontare a Uniunii Europene

  CHIȘINĂU, 13 mart — Sputnik. Liderul Frontului Național, care urmează să candideze pentru funcția de președinte al Franței, Marine Le Pen, a declarat că în cazul victoriei sale în alegeri va propune o cooperare premierului ungar, Viktor Orban, și liderului partidului de guvernământ din Polonia, Jarosław Kaczyński, pentru demontarea Uniunii Europene.

  "În cazul în care voi învinge, voi iniția o colaborare cu Kaczyński pentru demontarea Uniunii", scrie publicația Rzeczpospolita, citând liderul naționaliștilor francezi.

  "Consider că am putea colabora în mai multe puncte. Dacă voi deveni mâine președinte, voi organiza dezbateri cu domnul Orban despre ceea ce considerăm că este inacceptabil în Uniune, asupra a ceea ce nu este suportabil în modul în care acționează UE. Aceeași propunere o voi adresa și domnului Kaczyński. Desigur, nu vom fi de acord în multe privințe. Însă fiecare țară este liberă și suverană să-și apere propriile interese", a declarat ea.

  Le Pen consideră că există cel puțin două puncte care ar putea uni Franța și Polonia. Primul este poziția Bruxelles-ului cu privire la criza constituțională din Polonia, pe care Le Pen o consideră "o imixtiune în problemele interne ale Varșoviei". Al doilea punct — problema refugiaților, pe care Polonia refuză să-i primească.

  Alegerile prezidențiale vor avea loc în Franța în două tururi — 23 aprilie și 7 mai.

  Тема:
  Alegeri Franța 2017 (62)
  Tagurile:
  Alegerile prezidențiale din Franța, Uniunea Europeană, Jarosław Kaczyński, Marine Le Pen, Viktor Orban, Franţa, Polonia, Ungaria


  Știrile Zilei