16:28 19 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Federica Mogherini

  UE salută eforturile Rusiei de susținere a armistițiului în Siria

  © AFP 2018 / THIERRY CHARLIER
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (344)
  2111

  Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate salută eforturile Rusiei de încetare a focului în Siria

  BUCUREŞTI, 15 mart — Sputnik. Uniunea Europeană salută eforturile Rusiei, Turciei și Iranului în susținerea încetării focului în Siria, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini.

  UE salută pașii întreprinși de Rusia, Turcia și Iran în susținerea încetării focului, conform rezoluției 2336 a Consiliului de Securitate al ONU, ca mecanism de pregătire a negocierilor siriene de la Geneva, a declarat aceasta în cadrul unui briefing la finalul ședinței Comisiei Europene de la Strasbourg.

  Executivul european al UE a aprobat marți proiectul strategiei europene cu privire la reglementarea conflictului din Siria, care prevede o implicare umanitară și politică activă a UE.

  Potrivit lui Mogherini, UE va continua să sprijine direct negocierile de le Geneva, în cooperare cu ONU, inclusiv discuțiile tehnice, care ar pune capăt conflictului militar și ar determina parametrii organului de conducere de tranziție, conform rezoluției 2254 a Consiliului de Securitate al ONU.

  Тема:
  Războiul din Siria (344)
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, Federația Rusă, Federica Mogherini, Geneva, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei