01:47 18 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.61
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Uniunea Europeană

  Declarație șocantă: UE este dominantă de o singură persoană

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15561

  Liderul partidului de guvernământ din Polonia a declarat că UE este dominată de o singură persoană, fapt care pune în pericol existența comunității Uniunii

  CHIȘINĂU, 15 mart — Sputnik. Poziția dominantă a cancelarului german, Angela Merkel, în Uniunea Europeană ar putea provoca destrămarea Uniunii, consideră liderul partidului de guvernământ din Polonia, "Lege și Dreptate", Jarosław Kaczyński.

  Comentând rezultatele realegerii președintelui Consiliului European, într-un interviu oferit publicației Rzeczpospolita, Kaczyński a declarat că "rezultatul votului poate fi explicat prin fatul că un singur stat domină Uniunea Europeană.

  Anterior autoritățile poloneze au declarat că nu au primit nicio susținere în Consiliul European din cauza presiunilor exercitate de Berlin.

  "Ceea ce s-a întâmplat este rezultatul dominației în UE a unui singur stat. Mai exact, e vorba de o singură persoană. E o situație periculoasă pentru comunitatea europeană", a declarat Kaczyński.

  Polonia este singura țară care la 9 martie a refuzat să susțină realegerea lui Donald Tusk la funcția de șef al Consiliului European. Autoritățile de la Varșovia au declarat că se opun realegerii lui Tusk din cauza ignorării de către acesta a intereselor naționale ale Poloniei și din cauza imixtiunilor lui în politica internă a Poloniei.

  Tagurile:
  Cancelar, Declarație, Partidul Lege și Dreptate, Jarosław Kaczyński, Donald Tusk, Angela Merkel, Polonia, Uniunea Europeană
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei