04:33 17 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.61
  Tabere de emigranți

  Turcia amenință UE: Vă vom invada cu refugiați

  © REUTERS / Nir Elias/Files
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza refugiaților (73)
  20443

  Într-un interviu acordat unei publicații britanice de către ministrul turc al Afacerilor Europene se relatează despre intențiile autorităților de la Ankara de a nu mai respecta acordul cu UE în privința emigranților care se află pe teritoriul Turciei.

  BUCUREȘTI, 16 mart — Sputnik. Ministrul turc al Afacerilor Europene, Omer Celik, consideră că nu mai există niciun motiv ca să respecte condițiile acordului cu UE în ce privește emigranții, scrie RIA Novosti.

  Demnitarul turc este de părere că acum este clar de ce Bruxelles-lul nu are de gând să își onoreze obligațiunile în ce privește libera circulație a cetățenilor Turciei în spațiul european.

  Aceasta nu este prima declarație de acest fel din partea autorităților turce cu privire la nerespectarea angajamentelor în ce privește emigranții care se află pe teritoriul Turciei. La sfârșitul săptămânii trecute, o asemenea declarație a făcut-o ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, iar la 13 martie — vicepremierul Numan Kurtulmus, care, într-o emisiune în direct pentru postul britanic ITV News, a declarat că pentru ei acest acord nu mai este valabil.

  Anularea acordului dintre Turcia și UE cu privire la emigranți va periclita și mai mult politica migraționistă a statelor europene. Se prevede că o dată cu anularea acordului respectiv, fluxul de emigranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord se va dubla, iar în consecință se vor acutiza, încă mai mult, acele problemele care sunt nerezolvate în interiorul țărilor europene.

  Тема:
  Criza refugiaților (73)

  Tematic

  Erdogan a mai dat o lovitură - Turcia, la un pas de a fi republică prezidențială
  Tagurile:
  emigranți, UE, Numan Kurtulmus, Omer Celik, Mevlut Cavusoglu, Turcia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei