09:52 24 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.83
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)
  732135

  Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a dat consimţământul faţă de Proiectul de lege privind Uniunea Europeană (notificare de retragere), lăsând cale liberă prim-ministrului Theresa May pentru a începe procesul oficial al retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană

  BUCUREŞTI, 16 mart — Sputnik. Regina a semnat proiectul de lege după ce acesta a fost aprobat luni de Camera Comunelor și Camera Lorzilor, potrivit rt.com.

  Prim-ministrul poate decide acum când să declanșeze articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care va începe procesul — care va dura doi ani — referitor la ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar. 

  May a anunţat că procestul va fi declanşat la sfârșitul lunii martie, pentru a se evita suprapunerea cu reuniunea informală care va avea loc săptămâna viitoare între reprezentanţii țărilor UE. 

  Reuniunea va marca aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, care au condus la crearea Spațiului Economic European, din care s-a dezvoltat apoi Uniunea Europeană. 

  Totuşi, May a declarat că nu va participa la reuniunea din 25 martie.

  Consimţământul regal vine la o zi după ce ministrul pentru Brexit, David Davis, a recunoscut că nu s-a făcut nicio evaluare referitoare la modul în care Regatul Unit ar putea avea de suferit dacă nu va reuşi să ajungă la un acord cu UE.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (666)
  Tagurile:
  Brexit, Theresa May, Regina Elisabeta a II-a, Regatul Unit, Marea Britanie


  Știrile Zilei