16:45 19 Martie 2018
Chişinău-6°C
În direct
  Generalul american, Curtis M. Scaparrotti

  Amenințarea teroristă este mai mare în Europa decât oriunde altundeva

  © AP Photo / Geert Vanden Wijngaert
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  5803

  Amenințarea reprezentată de extremismul violent este mai mare în Europa decât oriunde altundeva în lume, în afară de zonele de război, a declarat șeful Comandamentului European.

  BUCUREȘTI, 24 mart — Sputnik. După atacul terorist de miercuri din Londra, Europa a devenit cea mai nesigură zonă din lume.

  "Numărul amenințărilor de acest tip pe care le avem în Europa este probabil mai mare decât orice altă parte a globului, cu excepția locurilor unde ne luptăm cu teroriștii, cum ar fi Siria, Afganistan și Irak", a declarat un lider militar al SUA în Europa, Comandantul Suprem Aliat al NATO, generalul General Curtis Scaparrotti, potrivit RT.

  El a spus că Europa se confruntă cu o "provocare dificilă" din cauza extremiștilor.

  Miercuri, cinci persoane, inclusiv agresorul, au fost uciși în atacul terorist din centrul Londrei. Poliția a identificat atacatorul. El este cetățean britanic în vârstă de 52 de ani, musulmanul Khalid Masood, născut Adrian Russell Ajao. Opt persoane au fost reținute în șase locații diferite din Marea Britanie.

  ISIS a revendicat atentatul. Scaparrotti a transmis condoleanțe celor răniți, precum și rudelor celor uciși în tragedie, menționând că Statele Unite sunt pregătite să sprijine în continuare Marea Britanie.

  "Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către aceste victime și către familiile lor afectate de acest atentat fără sens. Condamnăm cu fermitate acest atac, și vom continua să fim umăr la umăr cu aliatul nostru NATO și cu partenerii noștri, pentru a învinge terorismul", a declarat el.

  Scaparotti a mai spus că este deosebit de îngrijorat de grupurile criminale care fac trafic cu solicitanții de azil în Europa.

  Tagurile:
  Londra, Europa, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII  Știrile Zilei