15:13 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  31112

  Soldații estonieni vor fi scoși din cazărmi și mutați în corturi pentru a face loc militarilor NATO

  CHIȘINĂU, 24 mart — Sputnik. Aproximativ 600 de soldați în termen vor fi mutați din cazărmi în corturi pentru a face loc militarilor NATO, anunță postul național de televiziune al Estoniei.

  Soldații estonieni vor fi nevoiți să doarmă în corturi pe poligonul Lyasna, deoarece locurilor lor vor fi ocupate de contingentul NATO. În fiecare cort, care dispune de 20 de locuri, vor fi amplasate paturi și instalate rețele electrice.

  „Vor fi condiții mai bune decât într-o tabără obișnuită”, a declarat șeful statului major al brigăzii 1 infanterie Mati Tikerpuu.

  „În prezent pe teritoriul unității militare din Tapa se află în construcție trei cazărmi pentru soldații estonieni și militarii contingentului NATO", a specificat șeful Centrului pentru Investiții în Apărare, Mart Salusaar. Bugetul destinat construcției baze militare în Tapa se ridică la 38 milioane euro.

  Decizia cu privire la desfășurarea în Estonia, Letonia, Lituania și Polonia a brigăzilor multinaționale în baza unui sistem de rotație a fost adoptat în 2016, la summit-ului NATO la Varșovia. Cea mai mare parte a contingentului batalionului vor fi militarii britanici.

  Tagurile:
  Cazarmi, NATO, Lyasna, Estonia


  Știrile Zilei