07:12 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  Interpreta Iulia Samoilova

  Organizatorii „Eurovision” insistă ca Samoilova să participe la concurs

  © Sputnik / Алексей Филиппов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Eurovision 2018 (26)
  3803

  Uniunea Europeana de Radio și Televiziune promite să intervină, astfel încât Rusia să poată participa la „Eurovision”-2017

  CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Scandalul legat de participarea Rusiei la „Eurovision"-2017 a luat o nouă turnură. Uniunea Europeana de Radio și Televiziune contează pe participarea absolut tuturor interpreților. Mai mult decât atât, organizația a declarat că va urmări ca printre participanți să fie și Rusia, a declarat pentru presa germană Frank-Dieter Freiling, președintele comitetului organizatoric al „Eurovision"-ului.

  „De la bun început am dat de înțeles clar că ne așteptăm ca toți interpreții care au fost selectați să poată participa. Dacă însă decizia privind interzicerea accesului pentru candidatul Rusiei va rămâne în vigoare, noi vom căuta să facem tot posibilul pentru ca Rusia să poată totuși participa", a spus Freiling, citat de RIA Novosti.

  Acesta a adăugat că deocamdată nu au primit nico notificare oficială din partea autorităților ucrainene în legătură cu această situație.

  Totodată, președintele comitetului organizatoric a comentat zvonurile cu privire la un nou candidat din partea Rusiei.

  „Haideți să așteptăm ca Ucraina să ia o decizie definitivă în acest sens", a spus Freiling, menționând că abia după aceea vor discuta despre acțiunile ulterioare ale Rusiei.

  „Cât privește Rusia, aceasta trebuie să spună clar dacă va accepta să participe în formatul pe care noi îl vom face realizabil", a punctat Freiling.

  Anul acesta, Rusia trebuie să fie reprezentată la „Eurovision" de Iulia Samoilova cu piesa de dragoste „Flame Is Burning". Serviciul de Securitate al Ucrainei i-a interzis însă Iuliei Samoilova accesul pe teritoriul Ucrainei din cauza concertelor pe care le-a susținut în Crimeea.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik  în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Тема:
  Eurovision 2018 (26)
  Tagurile:
  Eurovision, Iulia Samoilova, Ucraina, Rusia


  Știrile Zilei