00:57 12 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.22
 • USD17.43
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Exerciții militare NATO în Marea Neagră

  Moscova: prezența SUA în Marea Neagră amenință securitatea regională

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13833

  Patrulele SUA prezente în zona Mării Negre reprezintă un potențial pericol pentru securitatea Federației Ruse deoarece nu este clar cu ce fel de rachete sunt echipate navele americane, a declarat marți generalul Viktor Poznikhir.

  BUCUREȘTI, 28 mar — Sputnik. Bazele de apărare ale Statelor Unite, sistemele antiracheta din Europa si navele din Marea Neagra sunt un potențial pericol pentru Federația Rusa, a declarat prim-adjunctul Departamentului Operațional al Statul Major Rus, relatează Sputnik International.

  Generalul Viktor Poznikhir atrage atenția ca SUA ar putea lansa rachete nucleare cu ajutorul sistemelor antirachetă din Europa. Săptămâna trecuta, o navă amfibie Carter Hall a ajuns în Marea Neagră pentru a participa la exerciții bilaterale cu România.

  Potrivit Marinei americane, nava a sosit in Marea Neagra pentru a sprijini operațiunile de securitate maritimă și eforturile de cooperare in zonele de operatiuni ale Flotei a VI-a a Statelor Unite.

  Flota a VI-a participă la exercițiile NATO din Marea Neagra pe fondul tensiunilor cu Rusia. Rusia a avertizat în mod repetat că acumularea trupelor NATO și a echipamentelor militare în apropierea frontierelor sale este provocatoare, contrar acordurilor anterioare și poate duce la destabilizarea regiunii.

  Potrivit generalului Viktor Poznikhir, patrulele SUA prezente în Marea Neagra sunt un potențial pericol pentru securitatea Federației Ruse deoarece nu este clar cu ce fel de rachete sunt echipate acestea.

  Tematic

  Sârbii nu iartă NATO - 18 ani de la atacul Belgradului
  Tagurile:
  NATO


  Știrile Zilei