20:19 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8233

  În cadrul Forumului privind Viitorul Agriculturii (FFA), care s-a desfășurat pe 28 martie, Papa Francisc a vorbit, într-un material video, despre rolul fundamental al agriculturii. În materialul video apare şi o imagine dintr-o piaţă din România.

  BUCUREŞTI, 30 mart — Sputnik. La Forumul privind Viitorul Agriculturii, desfășurat pe 28 martie, la care a fost prezentat un material video cu mesajul Papei Francisc, a fost prezentă în sală și o delegație a Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), potrivit agrointel.ro.

  Papa Francisc a subliniat, în mesajul său, că agricultra este un sector esenţial al economiei, important în realizarea politicilor de dezvoltare, în cele privind siguranţa alimentară şi problemele din viaţa comunităţilor rurale.

  „Nu există omenire fără cultivarea pământului, nu există viață bună fără mâncarea care se produce pentru bărbații și femeile de pe fiecare continent. Prin urmare, agricultura își dovedeşte rolul central. Opera celor care cultivă pământul, dedicând cu generozitate timp și energie, pare a fi o adevărată vocație, care merită să devină recunoscută și adecvat valorificată și în politici economice concrete", a arătat Papa.

  Suveranul Pontif a mai spus că, deşi pământul poate oferi mâncare pentru toți, nu toţi oamenii au ce mânca, în timp ce alţii se dedau risipei şi consumului excesiv.

  Papa Francis a lansat un apel pentru protejarea pământului „făcând o alianță cu el ca să poată fi în continuare, așa cum vrea Dumnezeu, o sursă de viață pentru întreaga comunitate umană".

  În materialul video este inclusă şi o imagine cu tarabele de legume ale ţăranilor dintr-o piaţă din România.

  Forumul privind Viitorul Agriculturii a fost organizat de Organizația Europeană a Proprietarilor de Teren (ELO), în parteneriat cu compania Syngenta.

  Tematic

  Doi români au luat masa cu Papa de la Roma Francisc
  Tagurile:
  fermieri, agricultură, Papa Francisc, România

  Știrile Zilei