13:15 23 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Eurovision

  Un șir de state europene ar putea boicota Eurovisionul din acest an

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Eurovision 2018 (26)
  7313

  Un șir de state europene ar putea să renunțe la participarea la Eurovision în cazul în care Kievul va menține interdicția de intrare pentru reprezentanta Rusiei

  CHIȘINĂU, 31 mart — Sputnik. Interdicția de intrare pe teritoriul Ucrainei, impusă reprezentantei Federației Ruse de către autoritățile de la Kiev, riscă să pună în pericol desfășurarea Eurovisionului din acest an.

  Președintelui Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU), Ingrid Deltenre, s-a adresat cu o scrisoare deschisă premierului ucrainean, Vladimir Groisman, în care cere acestuia să renunțe la măsurile luate de serviciul de securitate din Ucraina.

  "În cazul în care veți confirma interdicția de intrare a interpretei ruse, Iulia Samoilova, acest lucru se va răsfrânge negativ asupra imaginii Ucrainei în calitate de stat democratic european. Suntem îngrijorați de urmările negative pe care le-ar putea provoca acest incident pentru concursul Eurovision și EBU în ansamblu. Această situație trezește nemulțumirea din partea unui șir de state membre ale EBU. Deja am recepționat mesaje critice cu referire la decizia Serviciului de Securitate al Ucrainei, cu avertizarea că aceste state examinează posibilitatea renunțării la participare în concurs", a anunțat Deltenre.

  Presa europeană anunță că Uniunea Europeană de Radio și Televiziune așteaptă azi un răspuns din partea autorităților ucrainene.

  Тема:
  Eurovision 2018 (26)

  Tematic

  Ucraina ar putea fi exclusă de la Eurovision
  Organizatorii „Eurovision” insistă ca Samoilova să participe la concurs
  Tagurile:
  Serviciului de Securitate a Ucrainei, EBU, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, SBU, Ingrid Deltenre, Iulia Samoilova, Federaţia Rusă, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei