14:27 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Kiev

  Kievul impune o condiție pentru participarea Rusiei la Eurovision

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Eurovision 2018 (26)
  9702

  Vicepremierul Ucrainei, Veaceslav Kirilenko a declarat că unica șansă a Rusiei de a participa la concursul Eurovision 2017 din Kiev este selectarea unui alt reprezentant, care nu a încălcat legislația ucraineană.

  CHIȘINĂU, 2 apr — Sputnik. Anterior, președintele Uniunii Europene de Radio și Televiziune, Ingrid Deltenre a declarat publicației Blick, că în cazul în care Ucraina nu își va revedea poziția, ar putea fi supusă sancțiunilor prin excludere temporară din concurs.

  Ulterior, serviciul de presă al EBU au negat informația cu privire la posibile sancțiuni în adresa Ucrainei.

  "Cineva din cadrul Uniunii Europene de Radio și Televiziune a vorbit despre niște sancțiuni în privința Ucrainei, pretinzând că nu am fi asigurat participarea reprezentantului rus. Repet, Rusia poate participa la Eurovision-2017 de la Kiev în cazul în care va deleaga un participant care nu a încălcat legislația ucraineană", a declarat Kirilenko la postul de radio "Ukrainskoe Radio".

  Reamintim că reprezentanta Federației Rusiei, Iulia Samoilova, a primit interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei pe o perioadă de trei ani. Măsura a fost impusă de Serviciul de Securitate a Ucrainei, care afirmă că Samoilova ar fi vizitat peninsula Crimeea fără permisiunea autorităților de la Kiev.

  Тема:
  Eurovision 2018 (26)
  Tagurile:
  Eurovision, Iulia Samoilova, Veaceslav Kirilenko, Kiev, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei