18:55 26 Mai 2018
Chişinău+ 22°C
În direct
  • EUR19.71
  • USD16.82
  • RUB0.27
  • RON4.26
  • UAH0.64
    Vin

    În Japonia istoria vinului este mai veche decât în SUA

    © Sputnik / Валерий Мельников
    Internaţional
    Sa primesc un link scurt
    3311

    În Japonia tradiția producerii vinului este mai veche decât în SUA

    CHIȘINĂU, 2 apr — Sputnik. Vinul nu este o băutură populară în Japonia. În mediu, unui japonez bea aproximativ patru sticle de vin pe an.

     

    #koshuwine #london #japanese #winetasting

    O postare distribuită de BespokeDrinksMediaEU (@bespokedrinksmedia) pe 25 Ian 2017 la 03:52 PST

     

    Cu toate acestea, japonezii cultivă vița de vie și fac propriul vin. Soiul local — Kosyu (Koshu), din care se produce vin alb, are o faimă destul de bună.

     

     

    În afară de aceasta, în țară s-a acomodat bine Merlot, Chardonnay, Cabernet și Sauvignon. Condițiile pentru cultivarea viței de vie sunt complicate, iar roada, în pofida tuturor tehnologiilor, este mică. În acest fel se explică prețurile mari la vin — nu mai puțin de 16-17 euro.

     

     

    Călugării misionari au coborât pentru prima dată pe țărmurile Japoniei în 1543. Aceștia au fost primiți bine de Oda Nobuhide, tatăl cunoscutului erou japonez Oda Nobunaga, unificatorul Japoniei.

    Iezuiții au adus în această țară multe lucruri noi, cum ar fi zahărul, metode de prăjire și coacere a hranei. Aceștia au găsit în Japonia viță de vie, din care, după șase ani de experimente, au început să producă primul vin.

     

     

    Principala marfă cu ajutorul căreia iezuiții au reușit să-și consolideze prezența în Țara Soarelui-Răsare au fost armele de foc. Oda Nobunaga, care a început procesul de unificare a Japoniei prin "foc și sabie", avea nevoie de arme bune.

    După moartea lui Nobunaga (1582), misiunea lui a fost preluată de Toyotomi Hideyoshi, care a devenit intolerant față de străini. În 1587 toți străinii au fost alungați din țară,  japonezii convertiți la catolicism au fost forțați să renunțe la credință sub amenințarea cu moartea, iar producția vinului a fost interzisă.

     

    ワインを飲める日はまだ遠い。。。#vinyard #japanesewine #koshuwine #futurechef

    O postare distribuită de Yoko Oyabu-Ayukawa (@yocci43) pe 23 Aug 2016 la 21:53 PDT

     

    O astfel de situație a durat trei sute de ani, până în clipa în care la putere a revenit împăratul. Acest eveniment a devenit cunoscut în istorie ca Restaurația Meiji. Împăratul a început să promoveze o deschidere către lume, s-a dezvoltat comerțul, iar Japonia a început să preia activ tehnologiile europene. În acest fel, s-a revenit și la producția vinului.

     

     

    În coloniile americane vinul apărut mai târziu decât în Japonia, fiind adus de francezii care s-au așezat pe actualul teritoriu al Floridei. Inițial aceștia au încercat să producă vin din soiurile locale, însă după doi ani de tentative nereușite, au decis să-și aducă soiurile europene.

    Tagurile:
    Vița de Vie, Vin, Japonia
    Reguli de utilizareCOMENTARII


    Știrile Zilei