07:13 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Spania

  Madrid: le-au refuzat deservirea pentru că sunt ruși

  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10412

  Un restaurant din Madrid a refuzat să ofere spațiul pentru o petrecere unor persoane pe motiv că acestea sunt originare din Rusia

  CHIȘINĂU, 2 apr — Sputnik. Un restaurant din Madrid a ajuns în centrul unui scandal după ce managerul localului a declarat organizatorilor unei petreceri că "persoane de etnie rusă nu sunt binevenite".

  Detaliile acestui scandal a dezvăluit pe Facebook una din organizatoarele evenimentului, la care au fost invitate tinere din capitala spaniolă, precum soții și prietenii lor.

  "E pentru prima data în ultimii cinci ani petrecuți în Spania când m-am simțit tratată ca o persoană de culoare în epoca apartheidului", a scris Anastasia Samotorova pe Facebook.

  Aceasta a povestit că femeile vorbitoare de limba rusă, care locuiesc în Spania, organizează periodic petreceri. Spre exemplu, la sărbătoarea de 8 martie au participat peste 150 de persoane, iar de 1 aprilie era planificată o petrecere de 100 persoane.

  "Iată că ieri am fost sunată de managerul restaurantului Sagardi, care m-am anunțat că rezervarea a fost anulată.  - De ce?— Nu vă pot spune… Vreți să v-o spun direct?— Hai!… — Ideea este că oamenii originari din Rusia nu se includ în "formatul" Sagardi și nu sunt binevenite în restaurante noastre", a povestit Samotorova.

  Ea s-a adresat cu o plângere la poliție pe motive de discriminare. Ulterior, aceasta a fost contactată de proprietarul grupului Sagardi, Inaki Vinaspre, care și-a cerut scuze pentru comportamentul managerului său. Vinaspre a declarat că nu este de acord în niciun caz "cu afirmațiile naționaliste în adresa comunității ruse". Acesta a propus ca petrecerea să aibă loc, promițând că va aduce scuze publice.

  Cu toate acestea, organizatorii au refuzat să mai petreacă în acel restaurant, preferând să aleagă un alt local.

  Tagurile:
  Discriminare, Ruși, Spania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei