02:07 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  164022

  Purtătorul de cuvânt al formaţiunii britanice UKIP, Gerard Batten, a criticat politica garantării tuturor cetăţenilor UE a dreptului de a rămâne în Regatul Unit după Brexit, cerând introducerea unor noi controale, mult mai stricte.

  BUCUREŞTI, 3 apr — Sputnik. Gerard Batten, purtătorul de cuvânt al UKIP, a declarat că cetăţenii europeni care locuiesc în Marea Britanie dar nu au loc de muncă sau sunt persoane fără adăpost ar trebui expulzate în ţara de origine.

  El a spus că ceea ce ar trebui să facă Guvernul britanic ar fi să scrie fiecăruia dintre celelalte 27 de state membre ale UE și să le asigure că vor garanta drepturile cetățenilor europeni dacă UE garantează drepturile cetățenilor britanici.

  „De exemplu, în Polonia avem aproximativ 30.000 de cetăţeni, iar la noi sunt 900.000 de cetăţeni [polonezi]. Aşadar, de ce nu ar face acest lucru?", a declarat Gerard Batten potrivit The Guardian.

  Acesta a subliniat că Regatul Unit trebuie să aibă dreptul de a nu păstra oameni care nu au loc de muncă, nu plătesc impozite sau care sunt cerșetori sau infractori.

  „Cred că o politică privind imigrarea care să prevadă că acceptăm pe oricine indiferent de ce valori pot sau nu să producă în țara noastră ar fi o politică absurdă", a adăugat acesta.

  După atentatul de la Westminster, liderul UKIP a scris pe blogul său că islamul este „un cult al morţii, care, timp de 1400 de ani, a răspândit violență și vărsare de sânge, şi care se propagă prin intimidare, violență și cucerirea altor teritorii".

  Tematic

  Analist despre Brexit: e timpul să ne gândim la mai multe soluții alternative
  Tagurile:
  europenii, locuri de muncă, UE, Gerard Batten, Marea Britanie


  Știrile Zilei