09:22 16 Iulie 2018
În direct
 • EUR19.39
 • USD16.69
 • RUB0.27
 • RON4.16
 • UAH0.64
  Andrei Năstase și Maia Sandu în fața Parlamentului European

  SURSE: Klaus Iohannis a refuzat-o pe Maia Sandu la Congresul PPE

  © Facebook / Andrei Năstase
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  45511

  Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a participat săptămâna trecută la lucrările Congresului Partidului Popular European (PPE) din Malta

  CHIȘINĂU, 3 apr — Sputnik. Săptămâna trecută, în Malta, a avut loc Congresul celui mai mare grup politic european — PPE. La eveniment au participat peste 2000 de delegați din aproximativ 40 de țări.

  Din partea Republicii Moldova la Congres au participat nu doar reprezentanții PLDM, partid membru observator în PPE, dar și președintele PAS, Maia Sandu, și liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care, potrivit unor surse din interiorul partidului, s-ar fi cerut singur să fie invitat.

  În marja Congresului, Maia Sandu a avut o discuție cu fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili.

  Potrivit acelorași surse din interiorul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Maia Sandu și Andrei Năstase i-ar fi solicitat președintele României o întâlnire oficială care, fără îndoială, l-ar fi oferit un plus de imagine celor doi, însă Klaus Iohannis i-ar fi refuzat.

  Maia Sandu s-a lăudat în discursul ținut de la tribuna Congresului PPE că „am reușit să creăm un front comun al partidelor proeuropene — Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Liberal Democrat și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr” — ce are ca scop lupta pentru visul de a crea un „stat european funcțional”.

  Însă nici discursul, nici ”scopul” enunțat de liderii PAS și PPDA nu par să-l fi impresionat pe președintele român. Deocamdată nu este clar de ce a refuzat președintele român să se întâlnească cu Sandu și Năstase, dar noi vom reveni cu detalii în acest caz controversat.

  Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

  Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

  Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

  Tagurile:
  Klaus Iohannis
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei