11:54 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Eurovision 2018 (26)
  20142

  Concursul Eurovision s-ar putea desfășura în Germania în acest an, în cazul în care Ucraina va continua să blocheze participarea reprezentantei Federației Ruse.

  CHIȘINĂU, 5 apr — Sputnik. Noua victimă a prankerilor ruși Alexei Stolear (Lexus) și Vladimir Kuznețov (Vovan) a devenit Ingrid Deltenre, directorul general al Uniunii Europeane de Radio și Televiziune (EBU).

  Lexus și Vovan au sunat-o pe Ingrid Deltenre pretinzându-se că vorbesc în numele premierului ucrainean Vladimir Groisman. Aceștia și-au propus să se convingă că EBU este gata să penalizeze Ucraina pentru interzicerea intrării pe teritoriul său a reprezentantei ruse Iulia Samoilova.

  În înregistrarea discuției, Ingrid Deltenre îi ia partea deschis reprezentantei ruse.

  "Așteptăm din partea acestei țări să respecte regulele Eurovisionului, pentru că excluderea unor participanți sau organizatorilor este inacceptabilă, e o încălcare", a declarat pranckerilor șefa EBU.

  „În primul rând, când ea (Samoilova) a fost în Crimeea, ea nu reprezentanta Eurovisionul. În al doilea rând, ați putea să-i interziceți intrarea în țară după concurs", a declarat funcționara crezând că discută cu Groisman.

  În opinia Ingrid Deltenre, imaginea Ucrainei va avea de suferit, în cazul în care Iuliei Samoilova i se va bloca accesul la concurs.

  În același timp, potrivit directorului EBU, există o mare probabilitate ca Ucraina să piardă dreptul de a organiza și găzdui concursul, care ar putea fi mutat în Germania.

  "Au rămas doar două luni. Nu cred că vreo țară ar mai fi în stare să organizeze Eurovisionul, a declarat pseudo-Groisman.

  „Noi deja am rezervat totul la Berlin", a răspuns Deltenre.

  Ea a mai adăugat că în cazul în care desfășurarea Eurovisionului va fi mutată pentru o altă perioadă, Ucraina nu va putea participa la concurs timp de câțiva ani. Mai mult decât atât, Kievul ar putea pierde contractele cu EBU de retransmisie a FIFA World Cup, a amenințat Deltenre.

  Тема:
  Eurovision 2018 (26)

  Tematic

  Kievul impune o condiție pentru participarea Rusiei la Eurovision
  Un șir de state europene ar putea boicota Eurovisionul din acest an
  Ucraina ar putea fi exclusă de la Eurovision
  Tagurile:
  EBU, Eurovision, Vladimir Groisman, Ingrid Deltenre, Ucraina, Germania


  Știrile Zilei