18:42 24 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.59
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.36
 • UAH0.69
  World's cities. London

  May: Migranții români ar putea intra liber în Marea Britanie până în anul ...

  © Sputnik / Vladimir Pesnya
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (524)
  419935

  Prim-ministrul Regatului Unit, Theresa May, a lăsat să se înţeleagă că imigranţilor din UE li s-ar putea permite să intre în Marea Britanie cu drepturi depline timp de ani de zile după ce Brexit va avea loc în 2019.

  BUCUREŞTI, 5 apr — Sputnik. Theresa May, aflată într-o vizită în Orientul Mijlociu, a admis că ar trebui să existe „o perioadă", după Brexit în care companiile și guvernele să implementeze acordul pe care Regatul Unit îl va negocia cu UE, perioadă când ar putea fi încă permisă libera circulație.

  Acest lucru creează perspectiva ca Regatul Unit să nu aibă control asupra frontierelor sale până în 2022, având în vedere că liderii UE au sugerat că va fi necesară o perioadă de tranziție de trei ani după Brexit, scrie The Telegraph

  De asemenea, prim-ministrul a spus că este încredinţată că, în doi ani, va ajunge la un acord final cu statele membre ale Uniunii Europene.

  Theresa May a fost întrebată de reporteri dacă ar exclude libera circulație a imigranților în timpul unei perioade de tranziție după Brexit.

  „Odată ce am încheiat un acord, odată ce am convenit cum vor fi noile relații în viitor, va fi necesar să existe o perioadă în care companiile și guvernele să îşi ajusteze sistemele la noua situaţie și așa mai departe, în funcție de natura acordului", a declarat May, adăugând că Marea Britanie va avea „control asupra frontierelor și a imigrației" odată ce va părăsi UE, însă fără a preciza o dată când se va întâmpla exact acest lucru.

  Richard Tice, copreședinte al grupului de presiune „Leave Means Leave", care militează pentru o ieşire dură a Regatului Unit din UE, a avertizat că un număr suplimentar de mai mult de un milion de imigranți s-ar putea muta în Marea Britanie dacă nu se va conveni rapid asupra datei când se va pune capăt imigraţiei.

  „Dacă primul-ministrul nu reușește să stabilească un termen când va putea fi întreruptă imigrația, Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru o criză întrucât este foarte probabil ca aproximativ 1,25 milioane de noi imigranți din UE să se mute în Marea Britanie… iar serviciile noastre publice, de transport și capacitatea noastră de găzduire a acestora, care sunt deja la limită, nu vor putea să facă față situaţiei", a avertizat Tice.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (524)

  Tematic

  Brexit: MAE fabulează pe tema românilor din Marea Britanie
  Brexit: se cere expulzarea europenilor fără loc de muncă în Marea Britanie
  Românii – monedă de schimb pentru Brexit, dar și interes al UE
  Tagurile:
  brexit, Migranți, Muncitori, UE, Marea Britanie


  Știrile Zilei