03:08 26 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4921

  În cadrul unor dezbateri aprinse, europarlamentarul britanic Nigel Farage a acuzat UE că se comportă ca „mafia", deoarece șantajează Marea Britanie cu factura de 50 de miliarde de lire pe care ar trebui să o plătească Bruxelleului.

  BUCUREȘTI, 5 apr — Sputnik. Uniunea Europeană a stabilit „linia roșie" în dezbaterile privind ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, relatează The Telegraph.

  În timpul dezbaterilor aprinse de miercuri dimineața cu membrii Parlamentului European de la Strasbourg, europarlamentarul britanic Nigel Farage a acuzat Uniunea Europeană că acționează precum mafia.

  „Vă comportați ca Mafia, ca și cum am fi ostatici. Nu suntem! Suntem liberi să plecam", a spus Nigel Farage.

  Reprezentanții celor 27 de state membre sunt așteptați să susțină apelul UE pentru acordul Brexit înainte să apară noi negocieri comerciale.

  Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat anterior că Marea Britanie ar trebui să plătească „proiect de lege de divorț" în valoare de 50 de miliarde de lire.

  „Vrem să avem un semnal clar că Uniunea Europeană este unită. Londra trebuie să înțeleagă că divizarea poziției UE nu este posibilă", a spus europarlamentarul german Manfred Weber, președintele Partidului Conservator Popular European (PPE).

  Nigel Farage s-a adresat Parlamentului European dimineața, în jurul orei 9.00.

  Tematic

  Brexit: Marea Britanie ar putea fi amendată de UE cu 50 de miliarde de lire
  Tagurile:
  brexit, mafia, negocieri, UE, Comisia Europeană


  Știrile Zilei