04:00 17 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD16.97
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.61
  U.S. President Donald Trump signs a memorandum to security services directing them to defeat the Islamic State in the Oval Office at the White House in Washington, U.S. January 28, 2017

  Putin și Trump despre atacul American asupra Siriei

  © REUTERS / Jonathan Ernst
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Bombardamente SUA asupra Siriei 2017 (20)
  9101

  Atacurile Statelor Unite cu rachete asupra unui aeroport militar din Siria încalcă dreptul internațional și reprezintă un act de agresiune împotriva unui stat suveran sub un pretext fals, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

  BUCUREȘTI, 7 apr — Sputnik. SUA au lansat, joi seara, 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra aerodromului militar sirian din Ash Sha'irat, aproape de Homs, potrivit Sputnik International.

  Președintele american Donald Trump a declarat că atacul a fost un răspuns la presupusa folosire a armelor chimice în Idlib.

  „În această noapte am dat ordin atacurilor aeriene asupra Siriei", a spus Trump.

  Președintele rus Vladimir Putin cataloghează cele mai recente atacuri asupra aeroportului militar din Siria drept o încercare de distragere a atenției de la victimele civile din Irak.

  „Putin vede, de asemenea, atacurile SUA asupra Siriei ca o încercare de distragere a atenției comunității internaționale de la numeroasele victime din rândul civililor din Irak", a spus purtătorul de cuvânt al președinției ruse.

  Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a confirmat că forțele armate siriene nu posedă arme chimice.

  Secretarul de stat american Rex Tillerson a declarat că după atacul SUA nu au existat discuții sau contacte prealabile între Statele Unite și Moscova.

  Тема:
  Bombardamente SUA asupra Siriei 2017 (20)

  Tematic

  Putin: atacul SUA asupra Siriei încalcă dreptul internațional
  (VIDEO) Statele Unite au bombardat o bază militară siriană. Sunt victime
  Tagurile:
  Rusia, SUA, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei