17:46 09 August 2020
În direct
 • EUR19.68
 • USD16.62
 • RUB0.23
 • RON4.07
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Bombardamente SUA asupra Siriei 2017 (20)
  320275

  Cel mai recent atac cu rachete din partea SUA, asupra aeroportului militar din Siria, a fost pregătit cu mult timp înainte de a fi lansat și ascunde mai multe interese în legătură cu Irakul pe care complexul militar industrial le are în zonă.

  BUCUREȘTI, 7 apr — Sputnik. Ultimul atac american antirachetă asupra aeroportului militar din Siria este o încercare de a distrage atenția de la situația gravă din Mosul, Irak, precizează într-un comunicat Ministerul rus de Externe, conform Sputnik International.

  Orașul Mosul din Irak este în prezent în pragul unei catastrofe umanitare.

  „Evident, acțiunea militară a SUA este o încercare de a distrage atenția de la situația din Mosul, unde sute de civili au fost uciși, iar catastrofa umanitară se profilează ca urmare a unor acțiuni, inclusiv a celor luate de coaliția condusă de SUA", a declarat Ministerul rus de Externe.

  Potrivit ministerului, este evident că atacul cu rachete balistice al SUA „a fost pregătit în prealabil".

  „Este clar pentru orice expert că decizia privind atacul cu rachete a fost luată la Washington înainte de evenimentele din Idlib, care au fost folosite ca motiv pentru a demonstra forța", a spus ministerul.

  Joi seara, Statele Unite au lansat 59 de rachete de croazieră Tomahawk asupra aeroportului militar sirian din Ash Sha'irat, situat la aproximativ 40 km de orașul Homs. Președintele american Donald Trump a declarat că atacul a fost un răspuns la presupusa folosire a armelor chimice în Idlib.

  Тема:
  Bombardamente SUA asupra Siriei 2017 (20)

  Tematic

  Martor: baza aeriană siriană bombardată de SUA a fost distrusă
  Tagurile:
  Ministerul de Externe al Rusiei, Donald Trump, SUA, Washington, Irak, Mosul


  Știrile Zilei